Labdarúgás Hanoiban, ahol a Premier League klubok a vietnami bajnokokat verik

Az én Airbnb-házigazda Ho Si Minh-városban ébredt fel a korai órákban, hogy felvidítson a Manchester United-től Southampton ellen, figyelve Zlatan Ibrahimovic-t az első gólt a Premier League-ben. A háziasszony egy Arsenal-rajongó, aki a Highbury-bozerben megfigyelhető mértékű megrázkódtatást mutatott, miközben figyelte, hogy a csapata alaposan szórakoztató, 0-0-at húzott Leicester City-vel. A párizsi angol Premier League-nek van egy étvágya, amely nem jelzi az abortusz jeleit.

A vietnami Premier League-t a közelmúltban a világ harmadik korruptabb liga, és a bungek, a megvesztegetések és a hajlított játékvezetők szavazata megszüntette hírnevét sok helyiek szemében.Két évvel ezelőtt a Vissai Ninh Binh klub írta az online sportfogadás ország labdarúgó szövetségének, és kérte, hogy 13 játékos közül 13 vegyen részt a bajnokságban. Több tucat játékos, vezető és játékvezető került bebörtönzésre, mióta a sportág 2000-ben szakembergé vált.

Ahogy felkelek a Hang Nap stadionjába a nemzet fővárosában, Hanoiban, csirkék lesznek, amint kikerülnek motorkerékpárok számára. Az Old Trafford vagy az Emirates csiszolt vállalati tapasztalata világban van. Ha az épületeket az általuk épített politika azonosítja, ez a talaj egyértelműen kommunista – a betonszerkezete hosszú árnyékot vet fel a sütés során, késő délutáni nap.Festett pasztell narancs, amely megfelel a kissé kiürített Hanoi francia gyarmati stílusnak.

A vadászok a földbe áramlanak, mint a halak és a jegyek a levegőben mindenhol, amire nézek. Hanoi a mai napot megrendeli, ha megverik az FLC Thanh Hoa-t. A versenytársaiknak, a Hai Phong-nak, remélniük kell, hogy Hanoi elveszíti, és négyet javíthatnak a célkülönbségük. Hanoi kedvencei vannak, és a jelen lévő rajongók között feszültségek érzékelhető levegője van, de a talaj nem teljesen teljes. Facebook Twitter Pinterest Hanoi T & T rajongók gyűlnek össze a Hang Day Stadionban, hogy megnézhessék csapataikat. Fénykép: Dung / AP

A Manchester United-et a közelmúltban jelentették be, mint az első futballklubot, amely egy év alatt 500 millió fontot meghaladó bruttó, de nem látnak itt egy fillért sem.A földön kívüli standok hamis készleteket árulnak, amelyek túl nagy jelvényekkel rendelkeznek. A frissen lefagyasztott Leicester City ingek mellé állnak, amelyeket fogadások az interneten gyanúsnak tartottak nem tavaly ebben az időben.

Miután beléptek, a dolgok kissé ismerősebbek. Az ellenzéki szurkolók a poznannak indulnak, és egy kisfiú, aki mögöttem van egy Vuvuzelán. Vietnámi kommunista forradalmi Ho Chi Minh festménye dominál az ellenkező állványon, és az egész stadion középpontja.Maga a férfi látszólag a játék rajongója volt, de azon tűnődik, hogy az angol Premier League hiper-kapitalizmusa mossa-e a 20. század egyik legtiszteltebb kommunistájával.

Szükségem van egy futballista-labdarúgónak lenni, szeretném azt hinni, hogy a világ homályos bajnokságaiban játszanék: egy középpályás máltai tábornok, baloldali a Libanonban, vagy egy csillagcsatár Szerbiában. Hanoi argentin No9 Gonzalo Marronkle megfelel a kultusz hős kritériumainak. Hogyan játszott itt itt? Masszívnak tűnik, mint a vietnami csapattársaik, akik öregkori központosítottnak hívják őt az Egyesült Királyságban. Facebook Twitter Pinterest A vietnami rajongók, akik 2014-ben látják a nemzeti csapatot Laoszban.Fotó: Nguyen Huy Kham / Reuters / Reuters

Tehát a játék elindul, és a nyitó percekben Marronkle egy-az-on-on keresztül fut, de sikerül valamiféle csapdarabot végrehajtani a labda fölött, mielőtt eldobja a lövését és leesik. Ez egy cím-döntő játék, és a tömeg fizikailag reagál a hiányosságra. Gondoltam, hogy az argentin fő támadó erősségei a homlokával kezdődnek és végződnek.

A nagy csatár 20 perc múlva 1-0-ra teszi, amikor elveszíti a szögletét és egy üres hálóba ér. Olyan, mint a vietnami vidéken találkozott vízbivalyok, és nem fenyegetnek online sport fogadás semmiféle veszélyt.Valamit igazán kell tennie: a vietnami többi játék után 2009-ben gólt szerzett.

Nguyen Quang Hai, egy 19 éves, mágikus lábú, hihetetlen élményt kap Hanoi szurkolók minden alkalommal, amikor felveszi a labdát, és elkezd futni vele. Azok a középpályások, akik kápráztatnak a labdával, beszélnek egy nyelvi labdarúgó-rajongók, akik értékelik, hogy hol vannak a világon.

Az ismeretlen okok miatt a félidőben közel 10 percet vesz igénybe, de Európában a labdarúgáshoz haszontalan. Az emberek Vietnámban más órára futnak, ami valójában elég frissítő, ha gondolkodik az Egyesült Királyságban való játékban való gyakran megjósolható és lélektelen élményről. A második fele talán leginkább emlékezetes az öt fáklyához, amelyek egymás mellett és egyszerre világítanak.A rajongók a tervük logisztikai nehézségeit felismerve néhány dobást dobnak a pályára, szűken hiányoznak egy vonalbíró és Hanoi baloldala. Senki sem látja, hogy sokan gondolkodnak. Facebook Twitter Pinterest Hanoi 2009-ben játszik a Hang Day Stadionban. Fénykép: Dung / AP

A nagy Marronkle a második félidőben végigfut, mint egy olyan férfi, aki valóban megtette a kisét. 70 perc múlva görcskel összeomlik a padlóra, mint egy iskolás, aki kétségbeesetten próbál pihenni egy sífutópályáról. Ő már a kultusz hősöm. A 94. percben és a sérülések idejében mélyen bebizonyosodott a fejléces képessége, és bólint a golyófejjel.Ő a meccs embere, Hanoi a bajnokság csúcspontja, és 2013-tól első címüket biztosítják. A Manchester Citytől Oklahomáig: hogyan utasította el az elutasított labdarúgó életét? korrupció, de olyan pillanatok, mint a Nguyen táncoltak a hat védőtől, vagy a Marronkle, aki egy teljesen váratlan kerékpárrúgást ütött a doboz szélétől, a legtisztább futball. A vietnami gazdaság exponenciálisan növekszik, és a lakosság szezononként egy millióval nő. Olyan sok kihasználatlan potenciál van itt a hazai játékhoz. Jó labdarúgók vannak jelen, csak remélem, hogy a bajnokság tovább léphet a botrányoktól, amelyek meggyengítették az eredményeket. Nézem, hogy a Hanoi játékosok felemelik a trófeát, és megragadják magam a dicsőségükre.