Belorusz, aki orosz Unibet zászlóval vonult ki a paralimpiaból

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság figyelmeztette Fehéroroszországot, hogy ne állítson többé tiltakozó harcot azzal kapcsolatban, hogy Oroszország kizárja a paralimpiai játékokat, miután megtiltotta a sportoló tisztviselőjének fehérorosz minisztériumát, aki az orosz zászlót csempészte a szerda éjszaka nyitóünnepségébe a Maracanában.

Bár az IPC nem tervezi a Fehéroroszországi csapattal szembeni fellépést, mivel az esemény nem tartalmazott semmiféle sportolót vagy edzőt, hangsúlyozta, hogy nem fogja elviselni a politikai jellegű tiltakozásokat.Megszüntette Andrei Fomochkin akkreditációját, miután unibet regisztrációs bónusz azonosította őt, aki a zászlót viselte a sportolók felvonulásába, és felfedezte, hogy Oleg Chepel, a Fehéroroszországi Országos Paralimpiai Bizottság elnöke vendég volt.

Fomochkin nyakkendői hogy Chepel, aki uralta kritikáját a 2016-os rijön az Oroszország által az állami szponzorált doppingról szóló bizonyítékok miatt, tiltakozott az IPC-ről, kétségtelenül, hogy ez politikai tiltakozás volt.Az orosz kormány a Fomochkin dicséretével reagált.

Az IPC megbeszéléseket folytatott a fehérorosz tisztviselőkkel, hangsúlyozva, hogy a paralitikus eseményeken a politikai nyilatkozatok nem megengedettek. “Az IPC ma reggel a NPC Fehéroroszországgal beszél, hogy emlékeztesse őket arra, hogy a paralimpiai játékokban tiltakoznak a politikai tiltakozások.” Sir Philip Craven, az IPC elnöke erőteljesen megvédte az orosz paralimpiai A bizottság teljes kizárása a Játékokon a megnyitó előtt, azzal érvelve, hogy az állami szponzorált dopping bizonyítéka valójában Oroszország igyekezett legalizálni a csalást a sportolók javára.

Mégis vannak utalások a Chepel-re, hogy Fehéroroszország szolidaritást tanúsít a 267 tiltott orosz sportolótól.Az IPC szorosan figyelemmel kíséri az ausztráliai versenytársakat bemutató érmes ünnepségeket, és képes megszüntetni az unibet befizetési lehetőségek akkreditációt azoktól a sportolóktól, akik megsértik a szabályokat.

A politikai jelöléseket az IPC nem hagyja jóvá. A Maracanã biztonsági személyzete eltávolította Kim Jong-un kitűzőjét az észak-koreai csapat tagjaitól. Azonban Fomochkin sikerült egy orosz zászlót befedni az ellenőrzéseken. Az IPC elkobozta a megjelenését 20 perccel, és még nem adja vissza.

Magától értetődik, hogy a vita nem ment le jól egyes fehérorosz csapatokkal. A csapat küldetője, Nikolay Shudeyko, azt gondolják, hogy nem ért egyet Chepel álláspontjával, és bocsánatot kért az IPC-től.Annak ellenére, hogy a Maracanã elleni lázadásuk ellenére Fehéroroszország felfüggesztését követően Belarusz elfogadott három átcsoportosított helyet a csapatban. Mindazonáltal Fomochkin fellépései népszerűek voltak Oroszországban. A Kreml szóvivője hősnek nevezte, és Vladimir Lukin, az orosz paralimpiai bizottság elnöke azt mondta: “Csak hála a belorusz kollégának. Nagyon jó, hogy a belorusz emlékezett a legközelebbi országra, Oroszországra. Soha nem fogjuk elfelejteni ezt, és vissza fogják fizetni saját érmeiket.Mindig barátok vagyunk velük. ”

Fomochkin szintén belorusz elnök, Alexander Lukashenko jóváhagyását szerette. “A belorusz küldöttség kezdeményezése az orosz zászlót a megnyitó ünnepségen” – mondta Lukasenko sajtótitkár. “Szeretném azonban hangsúlyozni, hogy ez az állam elnöke és az ország elnöke, valamint paralimpiai bizottságunk vezetője. Szolidaritásunk van az orosz paralimpiaiakkal kapcsolatban. “Paralimpia: Fehéroroszország a pro-Oroszország elleni tiltakozás a megnyitó ünnepségen.