A Ched Evans eset fényt ad a futball sötét sarkaira

Egy jó nap azt jelentette, hogy megrettentették, megkérdőjelezték a tudásomat, vagy a ruhámat, vagy hogy félig töltöttem a sütemények minőségét, mert túl közel voltam a vendéglátóasztalhoz. Egy rossz nap azt jelentette, hogy zaklatták, hogy egy játékos interjút kérjen, hogy azt mondja, hogy meztelen volt, és egy nagyon másfajta teljesítményt fogadási útmutatók szeretne megvitatni.

Megpróbáltam megismételni az összes alkalommal, amikor ellenem voltam vagy elhomályosodott vulgaritásról beszélt vagy beszélt, de egy idő múlva annyira megszokott lettem, hogy abbahagytam azt. És abban rejlik a probléma.

Egy héten belül, amikor „öltözőszekrényből” és annak átható misogyijából sokan készültek, még nem beszéltünk a sportvilágról, ahol származik.

Ez a világ, ahol a normál szabályok nem érvényesek, ahogyan azt a Ched Evans eset mutatja.A labdarúgás világában a szabadság az, ami a sötét éjszakai klubokban és a homályos szállodai szobákban történik: a kapcsolattartás szabadsága, az apaságtól, az elszámoltathatóságtól. A labdarúgó világban gyakori, hogy ugyanazon az éjszakán több játékos ugyanazt a nőt szexeli, ugyanúgy, ahogyan azt szokták hinni, hogy egyszerűen csak labdarúgók révén ingyen fogadások kapnak beleegyezést (bár Evans fenntartja, hogy beleegyezik). Facebook Twitter Pinterest Ched Evans törölte a nemi erőszak díját, újra meghallgatás után – videó

Nem kell éreznem, hogy meg kell magyaráznom, hogy a futballban dolgoztam, mert nőttem fel, és szerettem, amit egy anya emelt, aki szereti és játszik. De én igen.Mert mindig gyanúsnak éreztem, hogy futballban dolgoztam valamilyen bosszantó oknál fogva, mint valami bibliai Delilah szándékában, hogy a sportolók szexuális boszorkánysággal való összeragasztását szánják. két férfi, akikkel dolgozni akartam, elkezdtek értékelni engem, miközben előtte álltam.

„Ő illik” – mondta az ember. A másik azt válaszolta: „Igen, de nem tenném a tollat ​​a cég tintájába.”

Várható, hogy bejön az iparágba, és betartja a kódjait, hogy csendben mosolyogjon a „bűbájban” “És továbbra is tiszta. Ha egy nő egy játékossal vagy egy menedzserrel alszik, örökre elvesztette, de nem.

A futball riportereim alatt kapcsolatba kerültem egy játékossal, egy egyezséges kapcsolat, amely egy év.Titokban tartottam a kapcsolatot, mert tudtam, hogy rosszul tükrözi rám. És ez történt. Az iparágban szerzett hírnevemet pletykákkal borították. Még mindig szégyen és bűntudat érzem magam a választás miatt. A játékos hírneve ugyanakkor nem volt hatással a kapcsolatunkra, szabadon kaphatta meg a hősöket attól, hogy melyik gyepen haladt át, de a költségem a szakmai hitelességem volt. Ez a mentalitás kiterjedt, amely lehetővé teszi, hogy a nő internetes sportfogadás szexuális története hátrányosan tükrözze a karakterét.

Vannak más nők, akik futballon dolgoznak, akik flörtöltek – dalliances, akár – a férfiak az iparágban. Ez nem befolyásolja a képességét, hogy megmagyarázza a külső szabályt vagy a férfiak azon képességét, hogy munkájukat elvégezzék.De ezek a nők bölcsek maradnak attól, hogy megmaradjanak, vagy azt kockáztatják, hogy ragadozó interlopereknek tekintik őket, akiknek egyetlen célja az ipar beszivárgása az, hogy hazatérjen egy értékelt szexuális fejbőrre. Sokan a labdarúgó világban szinte teljes egészében a szexuális pénznemüket tekintik.

1921-ben, amikor a női labdarúgás volt a legnépszerűbb, az FA betiltotta a nőket a társulási okok miatt. A tilalom 1971-ig tartott, és a női labdarúgás 1993-ig nem jött az FA égisze alá, 60 évenként pedig a női játékot a férfiak mögé állította.Ez az oka annak, hogy a férfiak játékát annyira tisztelték, és a kevés lehetőség közül a nőknek fiskálisan kellett részt venniük a labdarúgó szférában, a legjövedelmezőbbek a feleség vagy barátnő, vagy a „csókolni és megmondani” a bulvárlapoknak. p>

A dinamika olyan, hogy sokan a labdarúgó világban a nők szinte teljes egészében a szexuális pénznemüket tekintik. Elfér? Tennéd? Sheffield United szurkolók még mindig énekelnek korábbi játékosuk, Ched Evans, „Ő meg fogja szedni, akit akar.”

És nem csak a teraszokon. Láttuk az undorító, elavult nyelvet, amit Richard Scudamore, a Premier League vezetői elnöke szokott beszélni a nőkről a saját területén. És mégis az FA nem büntette meg.Az iparág egyik legerősebb pozíciójában marad, összegyűjtve több millió font bónuszokat és továbbra is beállítja a hangot. a labdarúgó világ minden intézményének sarok és folyosója. Az öltözők nem lehetnek biztonságos helyek, ahol a szexizmus és a misogynyia szabadon létezhet. Bármilyen formában való megkülönböztetést meg kell vitatni.

Egy játékos azt mondta nekem: „A nők nem tartoznak a futballba.” Amikor megkérdeztem őt a véleményéről, azt mondta, hogy nem látta a labdarúgást világot, mint a nők biztonságos helyét. És ez nem számomra volt – pontosan ezért van szükségünk több nőre a futballban. Normalizálni kell a nők jelenlétét a férfi játékban, hogy ösztönözzék a tiszteletet és a bajtársadalmat.Többet kell fektetnünk a női sportba, hogy a játékterek szintre váljanak. Le kell állítanunk a labdarúgók infantilizálását, mivel azokat túl értékesnek tartjuk, hogy saját parkolási bírságot fizessenek, vagy saját döntéseket hozzanak, vagy cselekedeteik következményeit fogadják el. Szükségünk van olyan vezetőkre, akik nem engedik meg az öltözködésüket az öltözőkben.

Mert amikor az öltözőszekrény ellenőrzése ellenőrizetlen marad, elterjed Adam Johnsons, megbocsátja Ched Evans viselkedését, elpusztítja a nőket. p>

Ahhoz, hogy egy labdarúgó klub üdvözölje a „gyönyörrel” folytatott nemi erőszak megismétlésének eredményét, megmutatja, hogy milyen messzire kell mennünk. Most nem itt az ideje, hogy előrelépjünk és összpontosítsunk a labdarúgásra. Itt az ideje a beszélgetés megváltoztatására.